Over ons

Mijn naam is Bertram van Zuiden geboren op 17 januari 1981 in Swifterbant, waar ik nog steeds woon. Op 28 september 2007 ben ik getrouwd met mijn vrouw Jolanda. Sinds 21 december 2008 hebben wij een hele mooie zoon met de naam Joas. En inmiddels is er een tweede telg ook geboren in Huize van Zuiden luisterend naar de naam Micha.

                                                                                                           

Vanaf 2001 ben ik actief in de duivensport, nadat ik enkele jaren meegekeken heb bij mijn buurman. In 2001 ben ik zelfstandig duiven gaan houden bij mijn ouderlijk huis aan de Irisstraat in Swifterbant. Ik ben toen lid geworden bij De Stormvogels te Swifterbant. Naast de duivensport heb ik een grote passie voor de dartsport. Deze sport beoefen ik ook in wedstrijdverband.

Mijn duiven:

De eerste duiven heb ik gekregen van Gerrit van den Berg uit Elspeet. Dit is een zeer goede speler in kring 5 Regio 1 van de Afdeling 8. Hij heeft veel duiven van de Combinatie Elskamp uit Nunspeet. Later heb ik deze basis uitgebouwd met duiven van de Familie Zeeman uit Swifterbant, J.Doldersum uit Hoogeveen en enkele duiven van andere goede liefhebbers. Met de Fam. Zeeman is een samenwerkingsverband met betrekking tot kweek- en vliegduiven. Een doffer die ik heb gekregen op een aangekochte bon van L. Hollemans uit Dronten is later één van mijn beste duiven geworden. Voor verder informatie over mijn duiven wil ik u verwijzen naar elders op deze website.

Mijn vereniging:                                         

In 2001 ben ik lid geworden van De Stormvogels te Swifterbant. Deze vereniging was lid bij de Regio 1 van de Afdeling 8. Toen ik startte met de duiven deed mijn vereniging voor proef mee in de afdeling Friesland. De twee jaar daarna hebben we voor de uitslagen mee mogen doen in deze afdeling. Tot nu toe waren dit mijn mooiste jaren in de duivensport. Ik kon toen veel jongen overhouden en ik kon heel goed meekomen. Zo ben ik in 2003 Generaal Kampioen geworden in de vereniging. Dat was al in mijn 3e seizoen. Helaas moesten wij in 2004 weer terug naar de afdeling 8. Dit betekende grote verliezen met de jonge duiven, waardoor het een stuk moeilijker voor ons werd om een goed hok op te bouwen. Toch heb ik vanaf de start heel goed mee kunnen komen en ben ik altijd bij de kampioenen van de vereniging geweest. Op dit moment ben ik lid bij PV “Flevoland” te Urk. Dit is een zeer leuke vereniging en we hebben daar veel plezier.

Mijn methode:

Ik hou van een ruime hand. Mijn duiven moeten hard werken en verdienen daarvoor een stevige kost. Ik wil graag op alle vluchten meedoen dus krijgen ze in een seizoen veel kilometers voorgeschoteld. Ik ben van mening dat dit beter lukt als de duiven goed te eten krijgen. Mijn duiven vliegen vooralsnog op weduwschap zowel de doffers als duivinnen. Zo krijgen ze allemaal een kans om zich te bewijzen. In het najaar laat ik ze uitselecteren door Jos Evers uit Born. Ik heb zelf nog wel eens moeite om een duif uit te selecteren en op deze manier krijgt men een sterke kolonie. Medisch doe ik zo weinig mogelijk aan de duiven. Als ik wat doe dan probeer ik zoveel mogelijk de natuurlijke producten te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.